Nya samarbeten

Hej kära läsare! Jag har hamnat att prioritera lite de senaste dagarna så bloggen har lämnat lite. Eller skrivandet av blogginlägg har lämnat, men jag har nog arbetat med hemsidan, vilket eventuellt någon lagt märke till. Jag har arbetat och arbetar fortfarande med att göra hemsidan trespråkig. Så småningom finns även sidor på finska och engelska. I skolan har de serverat en hel bunt med hemuppgifter och grupparbeten samt en nätkurs och några prov. Och allt ska vara gjort på kort tid, så nu är det att ligga i!

dav

Under sommaren har jag lagt en HEL DEL tid på att utforma samarbetsansökningar och söka samarbetspartners. Att göra lockande samarbetsförslag och hitta företag som är villiga att samarbeta med och stöda idrottare är verkligen inte lätt. Man får utan tvekan räkna med att största delen, snarare 90 % av företagen, svarar nekande. Jag har många gånger hunnit tänka att detta ä bortkastad tid, jag måste nog vinna en OS- eller VM-medalj, eller i alla fall en FM-medalj innan förtag börjar bli intresserade. Men efter allt jobb jag lagt ner har det äntligen börjat nappa. Mina nya partnerns är till stor del lokala företag. Med flera av partnerna kommer jag att göra ett aktivt samarbete i en strävan att främja personalens välmående. Ni kan som vanligt se samtliga samarbetspartners på fliken ”Samarbetspartners” samt företagens logon i den högra sidan. Nykomlingarna är:

  • SmellWell är ett svenskt företag som tillverkar och säljer tygpåsar som drar i sig fukt och odör. Passar perfekt för svettiga skor samt handskar och sportväskor.
  • Tesses café är en restaurang belägen intill Vassorfjärden. De serverar lunch på vardagar samt pizza och ala carte. Dit kan man även svänga in på glass och fika.
  • Scandic Trans är ett transportföretag som är specialiserad på temperaturreglerad transport. Ett av företagets kontor finns i Korsholm på Fågelberget.
  • Firma M. Knip sköter bilservice och -inredning samt båtservice. Verkstaden är belägen i Kvevlax och det är dit jag för min bil på service, de få gånger det behövs. 😉
  • Andreas Knips Hembageri i Kvevlax har ett stort utbud bröd och bakverk. Bageriet bakar allt från semlor som passar bra till frukosten till vackra bröllopstårtor.

 

Dessa SmellWell påsar är bara en så genial uppfinning! Finns att köpas i åtminstone en del sportaffärer samt på nätet, http://www.smellwell.se.

Förra veckans fredag var jag på bio med mamma. Jag går ytterst sällan på bio och det var väl cirka ett år sedan sist. Senaste gång var jag och kollade på ”Mamma Mia – Here I go again” och denna gång var det uppföljaren ”Mamma Mia – Here we go again”. Jag tyckte om den första filmen och den nya filmen var minst lika bra, så enligt mig verkligen värd att se. Jag tycker om ABBAs låtar, de går bara inte ut tiden. Bra låtar, fin berättelse och duktiga, skönsjungande skådespelare gjorde en mycket bra helhet.

Detta veckoslut tävlar en som annan hinderbanelöpare i Toughest Göteborg. Där kommer dock inte jag att dyka upp. Den avslutande finalen för touren hålls i Köpenhamn två veckor senare. Jag har ju nämnt finalen förut och att jag verkligen skulle vilja åka dit och delta, men varit osäker på grund av flera skäl. Men har man bra uppbackning och ivriga föräldrar som pushar på så varför inte åka? Finalen blir alltså detta års avslutning på hinderbanesäsongen. Detta race kommer till skillnad från de övriga racen ha jaktstart utifrån de fyra bästa loppen man gjort under årets tour. I varje tävling har de 20 bästa fått poäng enligt placering och poängen omvandlas till sekunder i den avgörande jaktstarten. Som bäst ligger jag femte i statistiken, men det kan ännu ändras i och med helgens tävling. I vilket fall kommer det bli ett mycket spännande lopp!

dav
Att vi får ha sånt här väder ännu i september, wau! Men då vi byter blad i almanackan till oktober så vill jag ha snö, på en gång!
dav
En positivt sak med att det börjat gå över till svalare tider är att man fått ta fram lite varmare kläder. Äntligen får jag rocka i dessa ursköna och supersnygga tights från noname.

Vecka 39, då Toughest i Köpenhamn avgörs, ordnas även FSS läger i Esbo vid Solvalla. Lägret är fem dagar långt, från måndag till fredag. Jag hade tänkt åka på lägret, men typiskt nog var det en mycket olämplig vecka att vara borta från skolan. Vi har ovanligt mycket timmar i skolan och flera praktiska timmar den veckan samt ett prov. Efter mycket velande fram och tillbaka beslöt jag mig att inte åka. Det skulle bli så svårt att ta igen de missade timmarna. Köpenhamnsresan passar däremot helt bra in i schemat. På torsdagsförmiddag hinner jag skriva undan provet och på fredag missar jag bara en kort lektion.

Någon som är sugen på pizza? Nästa gång tänkte jag dela med mig av mitt recept på pizzabotten. Bottnen kan göras på batat, morot eller zuccini, enkel och supersmarrig. Så håll ögonen öppna ifall ni blev sugna!

IMG_20180826_174116.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: