En månad kvar till tävlingssäsongen

Kvicksilvret kryper allt lägre ner i termometern och man får börja söka fram både handskar, pannband och en varmare jacka. Vintertiden samt de första skidtävlingarna börjar vara nästan skrämmande nära nu. Bara en månad kvar så ska det spraka till i spåren i Vuokatti då första Suomen cup deltävlingarna avgörs. Längtar verkligen till att få stå på snö och skidor. Premiären blir 15.10 då jag åker på ett tredagars läger till Jämi. Jag kommer att, precis som i fjol, bo i en stuga tillsamman med skidåkare från Närpes Kraft samt Linnea Halonen.

Jag har haft en hel, sjukdomsfri träningsperiod hittills, vilket jag verkligen är glad för. Jag känner ändå inte att jag skulle ha tagit stora kliv framåt. Framsteg har nog skett, bland annat i skidtekniken. Parstakningen känner att ha gått framåt liksom fyrans växel/wassberg i skate. Tvåans växel i skate har jag också jobbat en hel del på och där finns det ännu mycket att förbättra. Den växeln är lite av en akilleshäl för mig, men jag ger mig inte. Jag ska fortsätta jobba för att få till tekniken, om jag så får hålla på tills jag går i graven! Kalle, min tränare, rådde mig att stänga av hjärnkontoret och sluta fundera så mycket. Lättare sagt än gjort! Speciellt när jag till naturen är en väldigt analytisk person som verkligen funderar på saker in i minsta detalj då det kommer till exempelvis skidteknik. Men jag ska försöka lägga mina tankar på annat och hitta min väg till en mera avslappnad åkning där jag inte spänner alla muskler så att jag stopplar fram som en stel, rak stolpe.

Vad gäller den fysiska formen så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Jag har lyckats göra endast en lyckad träning på anaeroba gränsen och max under träningssäsongen, vilket känns rätt nerslående. Det är trots allt först nu under hösten som de riktigt hårda träningarna börjar ta mer plats och blir allt viktigare, och det är nu formen småningom ska plockas fram. Ännu är det okej att vara nertränad och känna sig ur slag. Jag har inte gjort något test regelbundet under säsongen för att kunna följa utvecklingen, vilket är synd. Jag vet helt ärligt inte varför Kalle inte lagt in något test…, själv tycker jag det vore viktigt att ha med under träningssäsongen. Maxtest med stavgång på mattan gjorde jag som vanligt i våras, vilket ni kanske minns att inte var någon fin upplevelse. Snart är det dags för ett nytt mattest och jag hoppas verkligen att jag lyckas pressa mig till en ny nivå denna gång, jag har ju ändå långt ifrån legat på latsidan under det senaste halvåret.

img_20180924_141753.jpg
Ett någorlunda högt järnvärde skulle inte vara till skada som tävlingsidrottare. Jag har ett lågt järnvärde av naturen och det är tyvärr svårt att effektivt höja värdena. Om någon har bra tips, som befinner sig inom de lagliga gränserna, så får ni gärna dela med er. Själv kommer jag att köra på att käka järntabletter i mängd och massor. Kanske jag en dag når hela 140 i Hb??

Under studierna i Seinäjoki har jag redan tidigare konstaterat att vi fysioterapeutstuderande utbildas halvvägs till läkare också. För att vara fysioterapeut krävs ändå ännu lite till, vi ska tydligen utbildas till byggnadsingenjörer också. Vi har för tillfället en kurs om planering av utrymmen så att de är lämpliga även för funktionshindrade. Senast gick vi grundligt genom vad alla möjliga krumelurer på byggnadsritningarna betyder samt vilket material väggarna är gjorda av då de är ritade si eller så och så vidare. Jag kan ärligt säga att koncentrationen inte var den högst under de fyra (!!) timmarna, vilket den nog inte var hos någon av oss elever.

Innan skidsäsongen kan dra igång ska ändå hinderbanelöpsäsongen först få ett värdigt avslut. Jag har bara en dag kvar i skolan för denna vecka innan jag drar iväg söderut. Finalen i Tougehst avgörs i Köpenhamn på lördag och jag är taggad! Jag ser fram emot att uppleva finalen av denna tour och väntar med spänning på eventet. Jag går ut som femma med en minut upp till fjärde plats, 1:45 min till tredje samt andra plats och ytterliga fem sekunder till tour-ledaren. Jag har superhårda damer framför mig, liksom bakom mig, så det blir väldigt svårt att ta in försprånget de framför mig har. Min taktik är ändå simpel och glasklar. Jag har inget att förlora, det finns bara att vinna. Jag går för guld och kommer köra på så bra jag bara kan från början till slut, så får vi se hur långt krafterna räcker. Vädret kommer högst troligen inte vara så varmt och skönt som tidigare lopp. Cirka 12 grader är utlovat till lördag och orkar det hålla upp på natten och under dagen så är det en lyckovinst. Blöta kommer vi bli i vilket fall som då vi ska ner i vattnet i två omgångar, men hindren får gärna vara torra.

Lite härliga bilder från senaste lopp i Oslo. Fin zombiemin på bilden nere till vänster.

Nu kallar provläsningen, so I better get to it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: