Kroppen strätar emot

En vecka i Lappland fylld med skidåkning och social samvaro gick allt för snabbt, som vanligt. Än om kroppen inte kändes särskilt pigg och det endast blev mommofart hela veckan såtrivdes jag mycket bra i Olos. Och vilken idrottare skulle inte göra det då man får lägga fokus helt på träningen samt att äta och vila? De sista dagarna i Olos hann spåret bli rätt isigt efter flera dagar med flera plusgrader samt regn. Man får ändå vara tacksam för alla som jobbar hårt med att få till skidspår och hålla dem i skick varma vintrar som denna. Nu har de även brett ut den lagrade snön från förra året på Joupiska här i Seinäjoki. Då jag var dit senast hade de just börjat köra ut snön. Så jag kan inte säga om de fått det färdigt ännu och hur långt spåret i så fall är. Jag hade inte ens tagit med mig någon skidutrustning denna gång, men nästa vecka ska skidorna definitivt med. Ryktet går att man sprutat i snö i Vörå, så där tänkte jag göra något pass i helgen. Håller alla tummar och tår att temperaturen nu hålls under nollan så att skidspåren hålls i gott skick. Mer än gärna skulle det ju också få falla några snöflingor från himlen!

Denna vecka har jag knappt tränat alls. Av de senaste fem dagarna har tre varit vilodagar. Meningen är att få kroppen att verkligen återhämta sig och att jag skulle känna mig pigg och fräsch igen, men det går trögt. Jag har endast gjort ett par riktigt lätta träningar och kroppen har känts långsam och tung. Dessutom känns det som attjag skulle kunna sova i evigheter. Även efter 10,5 timmars sömn känner jag miginte riktigt pigg. Ska verkligen försöka hålla huvudet kallt nu, ta det lugntoch känna efter när kroppen är redo för hårdare tag igen.

Det har blivit en del besök hos läkare och hälsovårdare de senaste veckorna och jag har många, många fler framför mig. Då jag var till tandhygienisten i veckan på kontroll fick jag tre nya tider därifrån. En till tandläkare, en till röntgen och en sista till eventuell borttagning av ena visdomstanden. Det blir mycket spring mellan hälsovårdsstationer och sjukhus, men det betyder också att jag äntligen får saker att gå framåt.

Småmys i soffan med mjukiskläderna på och musik i öronen. Jag hade ett trevligt paket från Noname som väntade på mig då jag kom hem från Lappland. I paketet fanns både mjukisbyxorna och tröjan som jag har på mig på bilden. De har enligt mig riktigt bra passform och är supersköna. Ett Black Friday/ Weekend -tips är att shoppa bl.a. dessa på Nonames nätbutik nu i helgen! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: