Traditionen bryts

I många, många år har jag varit med på IF Femmans föreningsläger i Äkäslompolo, men detta år blir det inte så. Detta år togs beslutet att flytta lägret till Vuokatti på grund av snöbristen i Ylläs. Jag var inställd på att lägret skulle flyttas och att det skulle bli Vuokatti redan innan beslutet togs och hade hunnit fundera ifall jag skulle åka med eller inte. Lägret hålls denna gång endast från onsdag till söndag, alltså fem dagar. Lägret kändes väl kort för att åka till Vuokatti, då det ändå bara skulle bli tre hela dagar på plats. Därför funderade jag på att åka iväg med egen bli redan på måndag. Men satt köra hela vägen till och från Vuokatti är rätt tungt. Att åka tidigare skulle även ha inneburit extra kostnader för bränsle, boende, mat och skidbiljett. Där till har de inte mer än ca 3 km spår i Vuokatti och jag misstänker att det kan vara en hel del skidare är där och tränar. Den mest avgörande faktorn till att det inte blir något läger för min del är ändå att kroppen är som den är. Jag känner mig helt ur slag för tillfället om jag ska vara riktigt ärligt, kroppen vill inte alls. Speciellt benen känns bara tunga och som att de skulle vara hårt belastade hela tiden. Det hjälps inte annat än att ta ner på träningsmängden ytterligare (går snart inte att minska mera för då går det över på minussidan) och endast köra riktigt, riktigt lätta pass. En vecka i Ylläs med lugn skidning längs spår som sträcker sig tiotals kilometer hade nog gått bra och kunnat göra riktigt gott för kropp och själ, men att snurra runt en backig, kort bana där det är fullt med folk skulle inte vara värst optimalt i detta nu. Kommer dock sakna lägergemenskapen och lägertävlingen, men det kommer nya år!

Skidspåren i Vörå är minsta lika bra skick som i Vuokatti. Senaste helg var spåret 1,2 km (fram och tillbaka), men de har fortsatt spruta konstsnö så nu torde det vara ännu lite längre.
Ser nästan ut som att Anna-Kaisa och jag njuter nästan lite för mycket av det fina skidföret med ögonen slutna.

Jag hoppas så innerligt att jag snart känner mig pigg och lätt i ben och kropp igen. Håller tummarna hårt för att det snart ska vända och gör allt i min makt för att så ska ske. Humöret håller jag uppe trots allt, det finns ju så mycket annat att glädjas åt. Och varför fokusera på det som inte vill sig och som du inte kan påverka då du kan fokusera på det som är bra och som gör dig glad? Bland annat vädret har jag verkligen njutit av denna vecka, om än främst bara genom fönstret. Det har varit minusgrader, solen har lyst och den vita snön på marken har lyst upp den annars så mörka vintern.

Och nu är mitt slitna, urbleknade hår med rejäl utväxta åtgärdat. Senaste helg blev det klippning, blekning och färgning hos frisörsalongen Beauty Office i Vörå. Salongen är ett nytt tillskott bland mina samarbetspartners. Salongen är grundad år 2017 av Annelié Svens, som arbetar ensam på salongen. Till tjänsterna hör klippning, färgning, vård och styling av håret, färgning och formning av ögonbryn samt färgning av ögonfransar. Alla produkter är organiska, även så de hårvårdsprodukter som säljs i salongen. De ekologiska och miljövänliga produkterna innehåller varken ammoniak eller paroben. Jag är mån om mitt välmående, liksom miljön och väljer därför organiska produkter som är bra både för kroppen och miljön. Nedan kan ni se en före och efter bild från frissabesöket.

Färgningen blev ett litet experiment då vi valde att blanda två färger. Enligt mig har den lila färgen kommit fram mer nu och håret ser inte så brunt ut som på bilden ovan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: