En vecka kvar av höstterminen

Jag ännu denna vecka fortsatt att träna i snigelfart med ett pass på 45-60 minuter om dagen. Tyvärr har det ännu inte börja kännas märkbart bättre i kroppen. Pulsen är ännu flera slag för hög och benen tunga. Men det jag märkt väldigt tydligt under veckan är hur styva mina ben är. Speciellt framlåret och dess muskelsena som fäster uppe vid höftbenet är riktigt skarpa och det gäller båda benen. Senan är spänd som strängarna på en fiol, vilket inte är så hemskt optimalt för att kunna skida stort, avslappnat och hårt. Att musklerna nu är så spända hänger ihop med att återhämtningen inte riktigt funkat. Slaggprodukter som bildas i kroppen har inte spolats ur musklerna tillräckligt effektivt. Detta leder till spända och tunga ben. Lösningen på detta är en intensivbehandling med foam roller, massageboll samt massage. Foam rollern och massagebollen kommer jag att ta till dagligen, flera gånger om dagen om bara tid finns. I fredags var jag på massage till Lundbergs Massage och jag har färdigt bokat tid till nästa veckas fredag samt därpå följande veckas fredag. Nu kan det inte annat än lätta i benen så småningom.

Järn- ochD-vitaminvärdena har jag nu fått att gå i rätt riktning. Jag kommer att fortsätta äta tillskott i en månad till innan jag ska på blodprov igen, sen blir det att ta kontakt med läkaren i Jyväskylä och fundera över fortsättningen.

Sista veckan av arbetspraktiken blev klappad och klar denna vecka. Som tack för tiden på arbetsplatsen bakade jag en choklad-hallonkaka till fysioterapeuterna. Till min lycka var kakan mycket omtyckt, trots att det var en hälsosam variant av bakverk. Att folk frågar om receptet på det man bakat är väl ändå ett bra betyg?! Och mera bakande ska det bli. Jul och samtidigt min födelsedag kommer allt närmre, så nu blir det att fundera ut vad för gott man ska röra ihop denna gång. Jag har även tänkt göra egen morots- och kålrotslåda då de från butiken är så sockerrika. Ett försök på egen glögg har jag även tänkt mig.

En vecka kvar i skolan så är denna hösttermin i paket. Sen väntar ett två veckors långt jullov fyllt med social samvaro, god mat, julmusik och annat härligt. Julen är enligt mig en mycket härlig högtid och alltid lika välkommen.

Trevlig andra advent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: