Jul och dags att ladda energidepåerna

Halloj i stugorna! Jag har legat lågt vad gäller blogginlägg de senaste två veckorna och en orsak är att tiden inte riktigt räckt till, en annan orsak är att jag inte direkt känt att jag haft något att berätta. Förra veckans fredag tog jag jullov och packade väskan och åkte hem till Hankmo. Första veckan av jullovet har flugit iväg och dagarna har varvats med träning, bakning och ibland någon butiksresa.

I torsdags var jag till Scandic Trans, en av mina samarbetspartners, och drog pausgymnastik för arbetarna på Smedsby kontoret. Jag överräckte även två pausgymnastikprogram som företaget kommer att ta i bruk och låta snurra på ett par tv-skärmar under kaffepauserna. Detta är en del av mitt samarbete med företaget i strävan att få personalen att bli mer fysiskt aktiva och därmed förbättra deras välmående och hälsa. Jag diggar skarpt företag och chefer som faktiskt satsar i sin personals hälsa, välmående och trivsel på arbetsplatsen. Det är verkligen kul att få vara med i detta projekt och att få följa med utvecklingen.

På tisdag började jag experimenterat i köket och höll på ända till lördagen. Under de dagarna hann jag röra ihop tre olika tårtor och flera olika typer av bollar. Jag gjorde en choklad-hallontårta och en banoffee pie, vilka jag gjort även tidigare. Som tredje testade jag göra en lakrits-citron-hallontårta, som åkte direkt i frysen för senare behov. Bollarna jag rullat ihop gjorde jag av: 1) fikon, apelsinskal, mascarpone, havregryn, 2) c-flakes, dadlar, jordnötssmör, Philadelphia, 3) c-flakes, dadlar, hallon, lakritspulver. Ett rent och skärt experimentende då jag tagit av rester och annat som funnits i skåpen, så för dessa finns det inga mer specifika recept. Men jag kan säga att de två första varianterna var riktigt lyckade, liksom tårtorna.

Känslan i kroppen har blivit något bättre. Benan känns lättare och pulsen har normaliserats. Att få massage för benen har verkligen gjort gott. I veckan gjorde jag ett intervallpass, med över månaden sedan sist jag körde en hårdare träning. Jag gjorde 4×4 min FU. Känslan var inte den bästa, det kändes att benen var lite tröga liksom övriga kroppen. Aggressiviteten i åkningen saknades. Igår (lördagen) deltog jag i Kaamoshiihdot i Seinäjoki. 6 km skate runt en 2 km slinga med 17 andra damer att fightas emot. Starten kändes helt okej, men det lilla extra som jag hade de fösta metrarna försvann någonstans och rörelserna blev allt för sega. I övrigt orkade jag jobba på hela tiden och hålla tempot uppe alla varv. Dock gick det bara inte att få fram den sista växeln. Resultatet blev en mycket otillfredsställande åttonde plats med knappa femtio sekunder upp till segraren Jasmi Joensuu. Men det är inget att hänga läpp för. Värre skulle det vara ifall jag känt att jag gett mitt allt och jag inte har mer att ge än så här. Nu känner jag ju att det finns klart mer i kroppen, så hoppet lever!

Idag blev det en tre timmar lång lugn länk i skidspåren i Vörå. En stor, orange sol steg sakta upp mellan träden och bortom horisonten, det var fjorton grader kallt, spåren var skarpa och föret lätt. Dessutom hade jag sällskap hela passet. Mycket bättre kan det faktiskt inte bli. Imorgon inleder jag min vana trogen julaftonen med ett skidpass och sen är jag redo att kalasa i all god julmat. Så ska jag ge er ett tips för julhelgen så är det att gå ut och röra på er allt emellanåt. Ta en tur på skidorna, en promenad eller en 15 minuter morgonlänk. Redan det gör att kroppen mår så mycket bättre och att får maten att smaka mycket bättre.

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: