Jul, födelsedag och nyår

Det två veckor långa jullovet gick som väntat fort, men var ack så skönt. Jag valde att lägga allt skolarbete åt sidan och ägna tid åt träning, återhämtning och annat skoj. Som jag nämnde i förra inlägget blev det en del bakverk. En av tårtorna som jag bakade innan kul var ju ett nytt experiment och som åkte direkt i frysen utan provsmakning. Till nyåret tog jag fram kakan. Och jisses så god den var! Kakan bestod alltså utav en frö-lakritsbotten samt en citron- och en hallonfyllning – en mycket harmonisk smakexplosion. För er som är intresserade på receptet så kan jag säga att ett sådant nog kommer att dyka upp i något skede, antingen här eller på Insta. Men jag ska nog laga tårtan en gång till och finslipa receptet lite innan jag publicerar receptet.

Under julloven brukar jag alltid bygga några pussel, vilket jag tycker är ett avslappnade huvudbry. Att lägga ett 1000 bitars pussel om dagen är dock inget jag skulle rekommendera att hålla på med under en längre tid (stor risk för styva axlar), men som några dagar terapi är det ypperligt. Under lovet hann jag träffa släkten och flera vänner, både i och utanför skidspåret. Att få träna i dagsljuset och ha träningssällskap är något man lätt saknar nu då skolan kört igång och man oftast sitter inomhus under dagens soltimmar.

Julaftonspasset med tomteluvan på huvudet.
Och så har jag ju förstås ätit mycket god mat! 😀
Ostkaka på Philadelphia, grädde, ägg och dadlar. Urelkelt och urgott!

Och ja, jag har ju även fyllt år. Den dagen flög förbi i samma veva som julen i och med att jag har födelsedag på självaste julafton. 25 år gammal har jag hunnit bli och är redan halvvägs till 50. Kanske man börjar ha lärt sig något efter så många levnadsår? Som ett år äldre samt med ett nytt kalenderår hoppas jag får en ”ny”, välfungerande kropp!

På onsdag började vårterminen, så efter nyårsfirandet återvände jag på tisdagskvällen till Seinäjoki. Enligt tidigare planer skulle jag ha åkt till Vuokatti på imorgon (fredag) för att delta i Skandinaviska cupen i helgen. Efter förra helgens tävling i Seinäjoki kände vi alla, jag, tränaren och mina föräldrar, att det skulle vara rena självmordet att åka till Vuokatti. I Skandinaviska cupen är motståndet stenhårt med massa finska, svenska, norska och ryska åkare med mera som befinner sig på en nivå just under landets landslag. Är man inte i riktigt bra skick då man deltar i en cup-tävling får man söka efter sitt namn lååångt nere i resultatlistan, och det är INTE kul. Istället ska jag delta i en betydligt mindre tävling i Jurva, en vanlig DT (distriktstävling).

Jag söker ännu den goda formen som är ute och flyger. Jag gjorde några hårdare träningar i julveckan, vilka var lyckade. Träningarna gav känslan att nu börjar det verkligen hända något. Tyvärr var allt detta som bortblåst igen då det kom till helg och tävling. Allt tydde på att återhämningen inte alls funkat som den borde då kroppen var trött och seg till helgen. Det är nog inte bara jag som skrapar huvudet för tillfället över vad allt beror på och vad jag borde göra, även Kalle har fått lite huvudbry. Men vi testar oss fram och försöker med gemensamma krafter få min kropp att fungera som den ska. Fortsättning följer.

En sammanfattning av det gånga året har jag nog tänkt göra, men vi får se hur tiden och orken räcker till…

Jag önskar alla er fina läsare ett riktigt Gott nytt år, låt det bli ett lyckat år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: