En boost för självförtroendet

Hej, hoppas veckan har börjat bra för er och att ni mår bra! Jag kan berätta att min vecka har börjat bra och den började med ett ännu bättre veckoslut. Efter flera och endast riktigt dåliga tävlingar denna skidsäsong fick jag äntligen till inte bara ett, utan två helt bra lopp senaste helg. På lördag skidade jag klassiskt i Vörå och på söndag skate i Solf. Båda dagarna var ork och fart helt klart annat än den varit i föregående tävlingar, vilket förstås var en stor lättnad för mig. Då det gått tillräckligt dåligt tillräckligt länge blir det till svårt att hålla humör och självförtroende upp så de positiva tecken jag fick i helgen betydde verkligen mycket för mig. Det blev två förstå platser i loppen med endast två deltagare på damsidan båda dagarna, men känslan i kroppen var ack så mycket mer värdefull än gulden. Dock ska jag inte neka att priserna var uppskattade. För förstaplatsen i Vöråspelen belönades jag med en startplats i Botniavasan, vilket var heeelt perfekt. Eftersom Botniavasan inte krockar med FSSM detta år så hade jag faktiskt funderat på att delta i årets upplaga. Jag har längtat efter att få skida mitt andra Botniavasa-lopp så ni finner mig med andra ord på startlinjen i Botniavasan den 10.2. Denna helg väntar ÖIDM i Malax med 9 km klassiskt samt stafett på programmet.

Foto: Cecilia Back
Prispallen i lördagens lopp med Anna-Kaisa Lall på andra plats.
Bild från Solf Parklopp.

Förra veckan gjorde jag ett besök hos en näringsterapeut för att fundera över mitt näringsintag och mina magbekymmer med mera. Nu väntar en tre veckor lång ”prövotid” då jag utesluter en del produkter från min kost. Tanken är att utreda ifall jag är överkänslig mot något i matväg. I helgen inledde jag dieten som utesluter gluten- och mjölkprodukter, soja, baljväxter samt jordnötter. Att lämna bort min dagliga kvarg och mitt älskade jordnötssmör var nog det som tog mest emot, men det går. Istället för jordnötssmör på bananbrödet, som är mitt dagliga mellanmål, har jag börjat använda tahini. För er som inte har på koll vad tahini är så kan jag informera att det är sesamsmör och det funkar riktigt bra att till exempel breda på bananbrödet. Förutom att jag ska lämna bort en del från min kost så blir det även att gnaga mera tabletter. Bland annat omega, vilket jag i och för sig börjat äta just innan, mjölksyrebakterier samt en viss form av magnesium ska jag inta dagligen. Jag håller tummarna för att dieten ska resultera i något, men hoppas att jag får återgå till att äta jordnötter samt ens mjölkprotein (som finns i proteinpulver och -stänger). Jag äter också gärna vegetariskt allt emellanåt så även baljväxterna skulle jag gärna återinföra i min kost. Det finns med andra ord inte så mycket som jag skulle vilja lämna bort för all framtid. Men ifall att lämna bort något ur min kost gör att jag mår bättre så är det absolut värt det, det är ju det som jag stävar efter.

Som tur går det bra att göra underbart goda tårtor trots min diet 🙂

Förra veckan hann jag även gå genom muskelvård i form av stretchning och foam rolling samt styrketräningsövningar med Annelié på frisörssalongen Beauty Office. Jag är glad för samarbetet med Annelié och fredagens träff var trevligt och givande för oss båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: