Slutarbete varvat med skidtävlingar

Jag är i fulla tag med mitt slutarbete, som rullat på framåt riktigt bra. Senaste veckan hade klassen självstudier menade för våra slutarbeten och jag var då hemma i Hankmo hela veckan lång. Det största kugghjulet med slutarbetet är de förbaskade forskningarna som man ska söka och referera till i sitt arbete. Jag har svårt att hitta forskningar som är centrala för just mitt slutarbete och ännu svårare är det att hitta de som är tillräckligt bra. Med allt letande och skrivande blir timmarna framför datorn klart fler än jag föredrar. Bra är då att ta små, eller längre, pauser allt mellan varven. Ibland är det ett träningspass som ”tvingar” mig att lämna arbetet för en stund och där emellan ska det lagas lite mat.

Kallt, men strålande vackert väder – vem skulle vilja sitta inomhus då??

Ni som besöker min blogg har säkert sett åtminstone en del av det jag lagt in på Fb och Instagram också, så då vet ni redan lite vad jag donat med och hur det gått. ÖIDM i Malax blev valörsmässigt lyckat med två guld som resultat. Både det individuella loppet och stafetten skidades i rätt kallt väder med ca 15 minusgrader på lördagen och snäppet mildare väder på söndagen. Om än jag var mycket ordentligt påklädd med dunjacka och tjocka utebyxor på under uppvärmningen så lyckades jag inte få upp tillräckligt med inre värme. Sen så var jag väl också lite för lättklädd under själva tävlingsdräkten. Jag kom aldrig riktigt igång under loppen och tävlingsprestationen blev si så där. Hur som helst lyckades jag ro hem guldet över det klassiska 5 km-loppet. Rätt många ÖID:are saknades på damsidan och helt klart flera av de tuffaste konkurrenterna. I stafetten gjorde Erika Storbacka och Anna-Kaisa Lall väl genomförda sträckor och jag fick gå ut med 20 sekunders försprång. Jag drygade ut avståndet till silverlaget IF Falken och föra vårt lag i mål med betryggande avstånd till de övriga lagen.

Lördagens top 3, med Anna-Kaisa på andra plats och Sandra Jordman som trea.

Senaste helg tävlade jag i Nedervetil. Även då var vädret på den kyligare sidan med under 10 grader och kylig vind. Även under det loppet styvnade benen bort något av kylan medan det ångade om överkroppen. En stabil insats fick jag ändå till över de nio kilometrarna med fristil. Jag arbetade på bra och huvudet var inställt på att kriga. Det blev en tight kamp med de tre bästa inom fyra sekunder. Jag tappade guldet med 1,8 sekunders marginal till Eevakaisa Loukusas fördel. Föret var rätt speciellt denna gång, det var otroligt trög. Rätt kul var att de tävlingsvallade skidorna och träningsparet gled i stort sett lika bra, och så borde det verkligen inte ha varit. Fel skidor för föret då det ”rätta” paret skickats iväg på slipning samt fel sorts vallning gjorde att mina skidor inte hade det bästa glidet. Jag var dock inte den ända som tyckte att det gled dåligt den dagen.

Sällan får alla i seniorklasserna pris, men denna gång fick vi alla både limpa (till mamma och pappa) och energidryck.

Next up är FM i Imatra. Tidig torsdagsmorgon hoppar jag i bilen med mina föräldrar och styr iväg mot västra delen av Finland. Jag kommer att delta i helgens samtliga tävlingar med 10 km klassiskt, stafett samt skatesprint. Jag ser fram emot att få mäta mig med hela den finska eliten, det är ett tag sedan sist. Med en allt mer samarbetsvillig kropp och en att bättre känsla ser jag ljust på mina möjligheter under helgens drabbningar. Ni kan som vanligt följa tävlingarna på Yle TV2.

Har ni hunnit se videon jag satt in på IG/FB idag (28.2) ännu? Om inte, så checka in den! Jag kan inte annat än skratta åt mina bristfälliga instruktioner och klockrena kommentar åt pappa senare, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: