Minusta

Jennifer Antell

”Ei ole esteitä, ainoastaan haasteita ja mahdollisuuksia!”

Olen 24-vuotias hiihtäjä Pohjanmaasta, Mustasaaresta. Panostan täysillä hiihtoon, katse kohti Suomen maajoukkuetta ja kansainvälistä kärkeä. Olen mukana FSS-senioriryhmässä ja Etelä-Pohjanmaan urheilukeskuksessa. Urheilun ohella opiskelen fysioterapeutiksi Seinäjoella.

Seura: IF Femman
Valmentaja: Matias Strandvall
Syntymäaika: 24.12.1993
Kotipaikka: Västerhankmo, Korsholm
Tämän hetken asunpaikka: Västerhankmo

Rakastan maastohiihtoa ja urheilua ylipäätänsä. Määrätietoisuus on yksi vahvimmista ominaisuuksistani. En koskaan anna periksi, olen erittäin kurinalainan ja työskentelen pitkäjänteisesti tavoitteiden saavuttamiseksi. Olen sosiaalinen ja minulla on positiivinen asenne. Luonto on minulle hyvin tärkeä ja viihdyn parhaiten ulkona metsässä.

Olen erittäin kilpailuhenkinen ja lähes kaikki mitä teen muuttuu helposti kilpailuksi. Halu voittaa ja olla paras on suuri eteenpäin vievä ominaisuus. Rakastan haastaa itseäni eri tavoin. Voin aina kehittyä ja tulla paremmaksi, juuri siitä syystä kilpaurheilua on niin hauska ja antoisa harrastus. Onhan myös aivan ihana tunne vetää itsensä aivan puhki!

Harrastuksia

Minulla on suuri intohimo urheiluun ja terveyteen. Viihdyn keittiössä, jossa voin kokeilla vapaasti sekä kokkaamalla että leipomalla. Minulle laadukasta ruokaa on tärkeä ja panostan ruoan raaka-aineisiin.

Haluan haastaa itseni myös urheilun ulkopuolella kehittymään ihmisenä ja oppimaan uusia asioita. Olen aina ollut erittäin luova henkilö. Anna luovuuteni virtaa kokkaamalla, leipomalla, rakentamalla omia pienkalusteita, suunnittelemalla sisutusta, ompelemalla sekä valokuvaamalla ja niin edelleen. Vapaa-ajallani vietän paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa, mieluiten yhteisellä lenkillä.

Koulutuksia

Olen koulutettu hieroja, urheiluhieroja ja henkilökohtainen valmentaja (personal tranier). Olen myös opiskellut urheilupsykologiaa avoimessa yliopistossa. Parhaimmillaan opiskelen fysioterapeutiksi Seinäjoella (SeAMK).

Urheilutausta

Olen harrastanut urheilua koko elämäni. Olen hiihtänyt niin kauan kuin muistan. Nuorempana olin myös aktiivinen suunnistaja sekä yleisurheilija. Suunnistusta koskaan ei ollut oikeastaan juttuni. Juoksin niin lujaa kuin pystyin ja jätin kartanlukeminen kumppanilleni. Yleisurheilu oli mukana noin 16-vuotiaasta asti. 15-vuotiaana aloin ymmärtää, että hiihto oli se mitä rakastin yli kaiken ja johon haluin satsata kaikkeni.

Useita vuosia ylikunnossa

Kun olin päättänyt keskittyä täysillä hiihtoon, käännin katseeni kohti huippua ja parhaita hiihtäjiä. Erittäin suurella motivaatiolla ja määrätietoisuudella sekä olemalla oma valmentajani nostin seuraavat vuodet harjoitusmäärää 100-200 tuntia vuosi tasolla. 20-vuoden ikäisenä vuonna 2014 treenasin huomattavaa 970 tuntia. Runsas harjoitusmäärä ja intensiteetti sekä tähtäin olemaan huippuoppilas oli kuitenkin yhtälö, joka ei mennyt yhteen. Vuosina 2013-2015 olin ylikunnossa, tai ennemmin alipalautunut. Olin hyvin usein sairas ja kärsin monista vammoista. Lopuksi tajusin kuitenkin, että minun oli pakko tehdä radikaalinen muutos. Etsin apua ja aloitin työtä pääsemään takaisin, sekä henkisesti että fyysisesti. Olen hyvin kiitollinen avusta ja tuesta vanhemmiltani, ystäviltä ja sukulaisilta, urheilulääkäriltä Harri Hakkaraiselta sekä henkiseltä valmentajalta Christoph Treieriltä.

Useista kokemuksia rikkaampi vaihdoin painopiste ja vuonna 2017 aloitin yhteistyötä valmentajan ja entisen maajoukkuehiihtäjän Kalle Lassilan kanssa. Vuonna 2019 vaihdoin valmentaja Matias Stranvallille, myös hän entinen maajoukkuehiihtäjä.

Kesäisin osallistun juoksu-, rullahiihto- ja pyöräilykilpailuihin. 2018 pääsin mukaan Team Toughest Finland joukkueeseen, joten nykyään osallistun myös esteratajuoksukisoihin suurella innolla ja kiinnostuksella.

Tulevaisuusunelmia

Unelmani on pysytä panostamaan täysillä hiihtoon ja saavuttaa täyden potentiaaliani hiihtäjänä. Uran jälkeen minun pitää pystyä sanomaan, että tein kaikkeni tullakseen mahdollisimman hyväksi urheilijaksi.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: