Om mig

Jennifer Antell

”Det finns inga hinder, endast utmaningar och möjligheter!”

Jag är en 24-årig längdskidåkare från Österbotten, Korsholm. Jag satsar helhjärtat på längdskidåkningen och att nå den yttersta världseliten inom grenen. Jag är med i FSS-seniorgrupp samt Södra-Österbottens idrottsakademi. Vid sidan av idrotten studerar jag till fysioterapeut i Seinäjoki.

Förening: IF Femman
Tränare: Matias Strandvall
Födelsetid: 24.12.1993
Hemort: Västerhankmo, Korsholm
Nuvarande boningsort: Vörå

Jag älskar längdskidåkning och idrott överlag. Målmedvetenhet är en av mina starkaste egenskaper. Jag ger aldrig upp, är ytterst disciplinerad och arbetar långsiktigt för att nå mina mål. Jag är även social och har en positiv inställning. Därtill är jag en naturmänniska som vistas helst ute i naturen.

Jag är väldigt tävlingsinriktad och nästan allt jag gör blir lätt en tävling. Viljan att vinna och vara bäst är en stor drivkraft. Jag fullkomligt älskar att utmana mig själv på olika vis. Inom idrotten kan jag alltid utvecklas och bli bättre, vilket gör att jag tycker det är så roligt och givande att utöva tävlingsidrott. Och såklart, känslan då man pressar sig själv till max och ännu lite till är ju helt fantastiskt!

Intressen

Jag har en stor passion för idrott och hälsa. Jag står ofta i köket och experimenterar, både med sött och salt. För mig är näringsriktig kost viktigt och jag lägger stor vikt på råvarorna.

Jag vill utmana mig själv även utanför idrotten för att utvecklas som person och lära mig nya saker. Jag har alltid varit en väldigt kreativ person och den sida ger jag utlopp för i köket samt genom att bygga egna möbler, planera inredning, fotografera, sy och så vidare. På fritiden umgås jag mycket med familj och vänner, gärna under en träningsrunda.

Utbildning

Jag är utbildad massör och idrottsmassör samt personlig tränare. Jag har även läst idrottspsykologi vid öppna universitetet. Som bäst studerar jag till fysioterapeut i Seinäjoki (SeAMK).

Idrottsbakgrund

Jag har idrottat i hela mitt liv. Jag har så länge jag minns utövat skidåkning. Som yngre var jag även aktiv inom orientering och friidrott. Orienteringen var aldrig riktigt min grej, jag sprang så hårt jag bara orkade medan kompanjonen läste kartan. Friidrotten var med i bilden ända tills jag var 16 år. Vid 15-års ålder kom jag småningom fram till att längdskidåkningen var det jag älskade allra mest och som jag ville satsa helhjärtat på.

Flera år som övertränad

Efter att ha beslutat mig för att satsa på skidåkningen till tusen riktade jag blicken mot toppen och de bästa idrottarna inom grenen. Med ytterst stor motivation och målmedvetenhet samt som egen tränare ökade jag träningsmängden med 100-200 timmar per år de följande åren. Som 20-åring år 2014 nådde jag en betydande träningsmängd på 970 timmar. Den generösa mängden tärning och hög intensitet samtidigt som jag strävade till att vara en toppstudent var dock en ekvation som inte gick ihop. Åren 2013-2015 var jag övertränad och tiden kantrades av mycket skador och sjukdomar. Till sist insåg jag att det behövdes en radikal förändring. Jag sökte hjälp och började arbeta mig tillbaka, både fysiskt och psysiskt. För det har jag mycket att tacka mina föräldrar, släkt och vänner, idrottsläkaren Harri Hakkarainen samt mentala tränaren Christoph Treier.

Flera erfarenheter rikare och med ändrat fokus började jag år 2017 samarbetet tillsammans med tränaren och föredetta landslagsåkare Kalle Lassila. År 2019 böt jag tränare till Matias Standvall, även han en föredetta landslagsåkare.

På sommarhalvåret brukar jag delta i löp-, rullskids- och cykeltävlingar. Efter att ha blivit antagen till Team Toughest Finland år 2018 deltar jag även i hinderbanelöpning med ett brinnande intresse och stor iver.

Framtidsdrömmar

Min dröm är att kunna satsa fullt ut på längdskidåkningen och nå min fulla potential som längdskidåkare. Efter karriären ska jag kunna säga att jag gjorde allt för att bli så bra jag någonsin kunnat bli.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: